Risotto

risottoanretning150 g risottoris
1/2 ltr. bouillon
1 bakke champignon
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
1 peberfrugt
1 håndfuld reven parmesan
Evt. en rest kød, fx kylling
Smør
Salt og peber

Varm et par spsk. olie i en dyb pande. Sautér løg og hvidløg. Tilsæt ris Og sautér til de bliver klare og næsten blanke. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det koge ind til risene har opsuget væden.

Tilsæt bouillon lidt ad gangen efterhånden som risene opsuger væden. Tager ca. 30 min.
Vend til sidst reven parmesan samt let sauteret peberfrugt, ristede champignons samt evt. kød i små tern eller strimler i risene. Tilsæt en pæn klat smør og smag til med salt og peber
Servér rygende varm med grønt efter smag.

Tips: I Rema har de en skøn, dansk udgave af parmesanosten, der hedder Parma Gradana. Den er god og rimelig i pris.
I stedet for peberfrugt kan der bruges fennikel i tynde skiver, grønne ærter, bønner i 2 cm stykker eller anden grønt efter smag og fantasi.
Der behøves ikke kød i risottoen. Den er lækker som den er. Men har man som her en lille rest kylling eller andet kød, rækker det langt her.