Porretærte med parmaskinke

porretaerte250 ml fromage frais
50 g smør eller margarine
100 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
2-3 porrer
5 æg
100 g reven ost
1 pakke parmaskinke
Salt og peber

I en skål blandes mel, smør/margarine og halvdelen af fromage frais’en. Saml dejen hurtigt og rul den ud på et meldrysset bord.
Læg dejen i en smurt tærteform.
Porrerne renses og skæres i skiver, der sauteres i en smule olie på en stegepande.
Æggene piskes sammen med resten af fromage frais’en og krydres med salt og peber.
Porrerne fordeles i tærtebunden og æggemassen hældes over.
Drys tærten med reven ost og fordel Parmaskinke over.
Bag tærten 30-35 min. ved 200 grader.

Tip: Lav en lækker salat til tærten. Fx tyndt skåret hvidkål med små æblestykker og rå porrer i papirtynde ringe,
Fordel 1 spsk. olie + 1 spsk. sød chilisauce over kålsalaten og bland rundt.
Skal det være rigtig lækkert, så rist en håndfuld græskarkerner, afkøl på et stykke køkkenrulle og drys med flagesalt. Fordeles over salaten lige inden servering.

Velbekomme