Pesto af ramsløg

pestobilledeMidt i april er de første spæde ramsløg at finde i skovbunden. Onde tunger hævder, de er lette at forveksle med de meget giftige liljekonvaller. Det mener jeg nu ikke de er. Forøvrigt har jeg aldrig set en skovbund dækket af liljekonvaller. Men ramsløgenes skarpe løglugt er ikke til at tage fejl af. Og ramsløgene giver nu en pesto med noget goddaw i, og det falder lige i min smag.

Til en stor håndfuld ramsløg skal der bruges følgende:
1 lille håndfuld solsikkekerner, græskarkerner, mandler, valnødder eller pinjekerner.
1 lille stykke parmesan
1 nip flagesalt
2-4 dl olie

Vask bladene og dup dem tørre. Fjern grove stængler og riv bladene groft i en skål.
Put bladene i en røreskål sammen med kerner eller nødder, parmesan i mindre stykker samt salt.
Brug en stavblender og tilsæt olie indtil pestoen er ret tynd. Den bliver nemlig mere fast, når den har stået i køleskabet og hvilet).

Tip: Jeg bruger Grana Padana, der er god og billig. Sælges i Rema.
Jeg bruger bornholmsk rapsolie. Fordi jeg støtter danske varer, og fordi den er god og billig og nøglehulsmærket. (Rema)
Læg et viskestykke over når du blender, så du ikke har pesto i hele køkkenet.
Kan holde op til 2 uger, hvis der forsegles med olie på toppen hver gang, der har været taget af glasset – med en ren teske.

God fornøjelse